Υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας Ευόσμου

Υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας Ευόσμου

Αρ. Πρωτ. 10186/01.02.2011

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Σχετικά με  ερώτηση που καταθέσαμε στο παρελθόν στο αρμόδιο Υπουργείο και μη έχοντας λάβει ακόμη απάντηση, επανέρχομαι στο θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ευόσμου. Το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, κατασκευάστηκε επί Κυβέρνησης ΝΔ το 2009, αλλά έως σήμερα υπολειτουργεί σε σημαντικό βαθμό. Το Κέντρο Υγείας διαθέτει μόνο τρεις γιατρούς, ενώ προβλέπεται η ύπαρξη 40 ιατρών. Μάλιστα, αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μην εξυπηρετούνται επαρκώς  οι ασθενείς, καθώς το Κέντρο Υγείας παραμένει κλειστό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Τη στιγμή, που οι συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων κάνουν επιβεβλημένη την ύπαρξη ιατρείων στους νέους διευρυμένους δήμους, το Κέντρο Υγείας Ευόσμου θα μπορούσε να εξυπηρετήσει όχι μόνο τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Ευόσμου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, έναν πληθυσμό που ξεπερνάει τις 300.000 κατοίκους. Εντούτοις, όμως, ο πολυδάπανος εξοπλισμός του και οι εγκαταστάσεις του δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, καθώς η έλλειψη προσωπικού είναι σημαντική για τη λειτουργία του. Επιτέλους, οφείλει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει λύση στο πρόβλημα του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας και να το στελεχώσει με το αναγκαίο προσωπικό, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τους ασθενείς και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται επιτέλους, η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να στελεχώσει με επαρκές  προσωπικό το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, έτσι ώστε να συνεχίσει ομαλά τη λειτουργία του;